Bestel een boek, steun een goed doel!

Content.

Ben jij een fervent lezer en zit jouw koffer vol met boeken die je wilt gaan lezen tijdens je vakantie of reis? Of is je tablet helemaal volgeladen met e-books en luisterboeken of ken jij iemand die hier helemaal aan verknocht is? Dan is dit artikel zeker wat voor jou!

WereldOuders

In 2021 en een deel van 2022 hebben wij in Honduras gewoond en gewerkt voor een NGO: WereldOuders. Laurine heeft hier gewerkt als docent Engels, Gerben als Project Coördinator (lees hier meer over ons). De organisatie WereldOuders werkt in Latijns-Amerika aan de toekomst van kwestbare kinderen. Of zoals WereldOuders zelf op haar website schrijft:

WereldOuders werkt aan de empowerment en persoonlijke ontwikkeling van kwetsbare kinderen en gezinnen in Latijns-Amerika. Bij ons krijgen ze aandacht en de ondersteuning die bij hen past. WereldOuders heeft een unieke aanpak, gestoeld op vier pijlers: een veilig thuis, gezondheid, educatie en zelfstandigheid.

Ons werk in Honduras hebben we met veel plezier gedaan en nog vaak denken we terug aan onze periode in dit bijzondere land.

Laurine met een aantal van de kinderen aan wie ze les gaf.

Steun een goed doel

En het mooie is: jij kan dit goede doel ook steunen! WereldOuders is namelijk partner van YouBeDo.com. Door een boek, e-book of luisterboek bij YouBeDo.com te bestellen wordt er een donatie gedaan aan WereldOuders. En dat kost jou verder niets; win-win toch?

Hoe het werkt

Goed, heel complex werkt het allemaal niet. Ik zal een voorbeeld geven. Stél, je wilt graag het boek ‘De code van creativiteit’ bestellen via de website. Dit boek kost je dan €24,95 en daar komen nog wat verzendkosten (€2,95) bij en betaal je dus €27,90 voor dit boek. Bij het verwerken van de bestelling kan je kiezen voor een goed doel (er zijn er meerdere) en filter je op ‘WereldOuders’. Door middel van deze bestelling ontvangt WereldOuders dan €2,69. Geen groot bedrag, maar alle beetjes helpen.

Waar je geld heen gaat

Het geld dat je op deze manier ‘doneert’ gaat niet op de grote hoop, maar naar een specifiek project in Nicaragua. Dit project is erop gericht om jongeren een betere kans te bieden op de arbeidsmarkt door hen een opleiding aan te bieden. Meer weten over dit specifieke project? Klik dan hier.

Toch goed om te melden

Gerben in zijn kantoor in Honduras met verschillende sokken voor World Down Syndrome Day.

We promoten dit niet omdat we hier zelf aan verdienen. We promoten dit omdat we het werk van WereldOuders in Latijns-Amerika een warm hart toedragen. Zoals eerder geschreven hebben wij zelf voor deze organisatie gewerkt en gewoond in Honduras. We kennen het land en zijn van de mensen gaan houden. Mensen die veelal in grote armoede leven en een overheid hebben die niets om hen geeft. Het werk van WereldOuders geeft kinderen, die vanuit een kansarme situatie komen, een hoopvolle en perspectiefrijke toekomst.