Over ons

Hola!

Tof Dat Je Eens Langskomt Op Onze Website. ¡Muy Agradable!

Wij zijn Gerben (1988) en Laurine (1989) en hebben in 2019 besloten onze droom werkelijkheid te laten worden. De droom om de wereld verder te verkennen én in onze rijkdom en kennis te mogen delen en onze talenten in te mogen zetten op plaatsen waar men minder kansen heeft. 

Wij hebben ons huis verkocht, onze banen opgezegd en gesolliciteerd bij NPH, Nuestros Pequeños Hermanos, wat in het Spaans ‘’Onze kleine broertjes en zusjes’’ betekent. Een Mexicaanse organisatie die de afgelopen decennia familiehuizen heeft opgericht in 9 verschillende landen in Latijns Amerika. Vanuit Nederland wordt NPH ondersteunt door WereldOuders, gevestigd in Hilversum.

De start

Op 18 november 2020 zijn we vertrokken vanuit Nederland. We zijn eerst naar Mexico en Guatemala gegaan en in deze landen hebben we gereisd. Daarnaast hebben we in Guatemala voor 4 weken een taalschool gevolgd om Spaans te leren. 

Eind januari 2021 zijn we op de ranch van NPH in Honduras gaan wonen. In dit familiehuis wordt voor ruim 400 kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar gezorgd. Hier zijn kinderen die er vast wonen, wordt er onderwijs gegeven, worden kinderen met een handicap opgevangen en begeleid, is een daycare centre voor jonge moeders zodat zij kunnen gaan werken, is een gezondheidskliniek en wordt waar mogelijk zoveel mogelijk voorzien in eigen onderhoud middels boerderij en moestuin. Een grote en gevarieerde omgeving dus!   

Gerben heeft tot augustus 2021 als projectcoördinator gewerkt en is daarna aan de slag gegaan als Digital Manager voor NPH Internationaal. Laurine heeft tot november 2021 als docent Engels met de jongste kinderen tot en met 9 jaar gewerkt. Tot ons vertrek in april 2022 heeft Laurine vervolgens ondersteunend werk als logopedist uitgevoerd.   

De reis

In april 2022 zijn – met pijn in het hart – vertrokken uit Honduras en sindsdien reizen we de wereld rond. Gerben werkt nog twee dagen per weer als Digital Strategy Advisor voor NPH Internationaal, Laurine is op deze twee dagen voornamelijk bezig met de content voor deze website. De andere vijf dagen genieten we van al het moois dat de landen te bieden hebben.

In 2022 zullen we in ‘de Amerikas’ zijn en in maart 2023 zullen we vanuit Zuid-Amerika de overtocht maken naar Nieuw-Zeeland en vanuit daar Oceanië en Azië verder ontdekken. 

Als je altijd op de hoogte wilt zijn van onze nieuwste blogs, schrijf je dan hier dan voor in, dan krijg je een mail bij een nieuwe blog. En willen jullie iets met ons delen, laat gerust een reactie achter, vinden we leuk!

Onze ervaringen

Reiservaring hebben we inmiddels. In de afgelopen jaren hebben we ruim 50 reizen (langere, maar ook stedentrips) gemaakt naar 42 verschillende landen. En dit delen we graag. Daarom schrijven we ook reistips, zodat je aan de hand daarvan je eigen reis kan gaan plannen. En ook in de komende periode zullen we de website blijven updaten met nieuwe ervaringen. Je zult ons weinig op foto’s zien. Het gaat immers niet om ons, maar de adviezen en tips die wij voor jou hebben. 

Heb je vragen naar aanleiding van deze reistips, laat het ons weten! 

Volg Ons!