Kosten Nicaragua

Content.

Hoe duur is Nicaragua? Kan je met een kleiner budget rondreizen of moet je een zak geld meenemen?

Nicaragua is één van de goedkopere landen in Centraal Amerika. Hieronder geven we een overzicht van de mogelijke kosten die je kunt verwachten. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de basic backpacker en de backpacker+ voor wie het allemaal wel wat luxer mag. Het gaat om prijzen per persoon, tenzij anders vermeldt.

Valuta

In Nicaragua wordt betaald met Colónes. De wisselkoers zal ongeveer 40 Colón voor 1 euro zijn, waarbij je gemakkelijk de actuele wisselkoers online kunt vinden. De Amerikaanse Dollar is geen heel gebruikelijke valuta, als je over landsgrenzen reist moet je soms in Amerikaanse Dollars betalen. Het is handig om wat Amerikaanse Dollars mee te nemen.

Overnachtingen

Over het algemeen kan je redelijk goedkoop overnachten in Nicaragua. Hierin zijn uiteraard meerdere opties mogelijk binnen alle budgetten. Je kunt al snel voor €10 in een prima hostel in een dorm slapen en voor iets meer €20 heb je

al een privé kamer voor 2 personen, vaak inclusief ontbijt. In de wat luxere hotels heb je kamers van rond de €40 per nacht voor een 2 – persoonskamer. Houd er rekening mee dat in het hoogseizoen (van december – april) en Semana Santa (de week voor Pasen) hotels sneller volgeboekt zijn en de prijzen stijgen. Vooruit plannen en boeken kunnen de kosten beperken. 

Eten en drinken

Eten en drinken in Nicaragua hoeft niet veel te kosten. Een koffie in een café kost €2, een biertje €1,25, een lunch €5 – €8 en een diner €8 – €12. Vele ho(s)tels hebben een keuken en als je zelf kookt of street food haalt kan je de kosten ook aardig drukken.

Kook je veel zelf en eet je af en toe buiten de deur met zo nu en dan een koffie of

biertje op het terras, dan kan je rekenen op €12,50 gemiddeld per dag. Eet je graag buiten de deur en mag het wel wat luxer, dan kan je rekening houden met €25 per dag.

Activiteiten

De verschillende activiteiten die te doen zijn in Nicaragua zoals de Canyon tour bij Somoto, Vulkaan boarden bij León, het huren van een scooter/dirtbike of een surfles kosten allemaal zo tussen de €20 – €30. Afhankelijk van hoeveel activiteiten je wilt gaan doen stel je je budget op.

Vervoer

Als je met het openbaar vervoer reist in Nicaragua kan je rekenen op ongeveer €4 – €5 euro voor een lange reis van een aantal uur, en een paar euro voor de kortere afstanden. Ook kan je de shuttle nemen

doe tussen de grotere steden rijdt. Hiervoor moet je al snel $25 per rit rekenen.

Reis je in bijvoorbeeld 3 weken van Somoto naar León, Granada, Masaya, Isla Ometepe en San Juan del Sur vanaf Managua dan kan je rekenen op ongeveer €40 voor de bussen en de ferry, met af en toe een shuttle €100. Het huren van een motor/scooter/quad is dan exclusief.

Corn Islands

Wil je naar de Corn Islands dan moet je al snel rekening houden met een vliegticket van rond de €300 retour. Ook je verblijf op de eilanden zijn niet goedkoop. Het is goed hier rekening mee te houden als je je budget opstelt.

Overig

Tot op heden heb je bij binnenkomst van

Nicaragua nog een negatief PCR testresultaat nodig. Dit is een van de grootste uitgaven die je op voorhand moet maken.

Als je per land Nicaragua binnenkomt wordt er een entreefee gevraagd van $13 per persoon en een exit fee van $4, te betalen in dollars. Als je naar en van Nicaragua vliegt, zijn deze kosten vaak al inbegrepen in de ticketprijs.

Andere overige kosten zijn bijvoorbeeld de was, transactiekosten van de bank, een simkaartje met data en souvenirs. Hier rekenen we €50 per persoon voor.

Totaal

En wat kost dat allemaal totaal?

De basic backpacker

 • Gemiddeld per overnachting €15 (dorm en privé kamer afgewisseld)
 • Eten en drinken per dag €12,50
 • Activiteiten totaal €115
 • Vervoer totaal van en tussen de grotere steden met openbaar vervoer €40
 • Overig €50
 • Totaal voor 3 weken €782,50, gemiddeld €37,30 per dag

Backpacker+

 • Gemiddeld per overnachting €40 (privé kamer met eigen badkamer)
 • Eten en drinken per dag €25
 • Activiteiten totaal €150
 • Vervoer totaal van en tussen de grotere steden met af en toe een shuttle €100
 • Overig €50
 • Totaal voor 3 weken €1245 per persoon, gemiddeld €59,30 per dag