Isla del Tigre Honduras

Isla del Tigre

Content.

In het zuiden van Honduras, tegen de grens van El Salvador aan, ligt het eiland del Tigre. Omringd door meerdere vulkanische eilanden kan je genieten van prachtige zonsondergangen en zelfs zowel uitkijken op El Salvador als op Nicaragua. Dit gedeelte van Honduras is onbekend en je komt er vrijwel geen touristen tegen op lokale reizigers na. Wil je een ander stuk van Honduras zien, of in het zuiden de grens oversteken naar El Salvador, dan is dit een mooie plek om een paar dagen te zijn.

Isla del Tigre is een vulkaaneiland met aan elke kant van het eiland een strand met weer een ander uitzicht op de vulkanen van El Salvador of Nicaragua. Je kunt er heerlijk verse vis eten, relaxen op het strand of een boottocht maken naar de verschillende en omliggende eilanden. Je kan dan zelfs naar een aantal eilanden die grondgebied zijn van El Salvador. En elke avond is er een prachtige zonsondergang.

Houd er rekening mee dat het erg warm kan zijn in het zuiden van Honduras. De temperatuurverschillen tussen het midden van het land en het zuiden of noorden kunnen best groot zijn.

Hoe kom je there and back?

Je komt er door de bus te pakken vanaf Tegucigalpa naar San Lorenzo. Daar stap je over op een bus naar Coyolito of je neemt een taxi voor de laatste 30 kilometer. Vanaf de haven van Coyolito kan je met een kleine boot, lancha, naar het eiland. Let op, er worden zowel collectivos als prive boten aangeboden. Voor de collectivo betaal je 15 Limpira/€0,55 en voor een privé lancha al snel 300 Limpira/€12 per persoon. Je komt met de lancha aan op Playa Burro en vanaf daar kan je met de mototaxi/tuctuc naar Amapala, het grootste stadje op het eiland. Dat kost 20 limpira/€0,65. Tenzij je ergens anders verblijft en kan je je daar af laten zetten door de mototaxi. Bespreek een prijs van tevoren.

Op het eiland zelf zijn veel dingen lopend te doen. Zijn de afstanden wat langer dan kan je met de mototaxi gaan.