Kosten Guatemala

Content.

Wat kost een reis naar en in Guatemala? Wat zijn de grootste uitgaven die je gaat maken en met welke kosten moet je rekening houden?

In dit overzicht maken we een opsplitsing tussen 2 soorten reizigers. Aan de ene kant de backpacker die relatief zuinig reist en aan de andere kant de backpacker+ die net iets extra’s wil zoals een privékamer. Het verschil zit ‘m dan voornamelijk in hotels en restaurants. De beschreven bedragen zijn per persoon en exclusief vliegtickets van en naar Nederland. Deze prijzen zijn te wisselvallig en hebben geen invloed op de te maken kosten in Guatemala.

Overnachtingen

Hierbij kan je het zo gek maken als je wilt. Vooral in Antigua en San Marcos zijn er een aantal mooie, maar ook prijzige hotels te vinden. In San Pedro de la Laguna bijvoorbeeld vind je heel betaalbare opties.

Gemiddeld betaal je in Guatemala voor een bed in een dorm €10 en een simpele privé kamer met eigen badkamer €17,50.

Ook in de restaurants zijn er vele opties mogelijk. Wissel je koken/street food af met restaurants dan betaal je ongeveer €15 per dag aan eten en drinken. Eet je de hele dag buiten de deur en mag het wel wat luxer dan kan je op €35 per dag rekenen.

Voor vervoer van en naar de verschillende plekken rekenen we 1 nachtbus, 2 lange ritten met de minibus, 2 korte ritten met de minibus, 6 boottochten op het meer Atitlán en een paar ritten met de mototaxi. Houd dan rekening met een bedrag van €150 – €200.

Voor de activiteiten gaan we uit van een bezoek aan Tikal met gids, het beklimmen van de Acatenango vulkaan en nog 4 kleine activiteiten. Reken voor Tikal met gids en vervoer op ongeveer €35, de Acatenango met huur kleding op zo’n €70 en 4 kleine activiteiten van €15 per keer. Dan ben je in totaal ongeveer €165 voor activiteiten kwijt.

En dan zijn er altijd nog extra kosten. Denk aan het geven van een tip aan een gids, het kopen van een souvenir, een extra drankje of de was. Hiervoor rekenen we gemiddeld €50 per persoon.

Totaal betekent dit het volgende:

  • Voor de backpacker kom je uit op dagbudget van ongeveer €40.
  • Voor de backpacker+ is het gemiddelde dagbudget ongeveer €65.