Huacachina (Ica)

Content.

De grootste en bekendste woestijn van Perú is toch wel Huacachina. Net buiten de stad Ica ligt de oase Huacachina midden tussen de hoge zandduinen. Omringd door palmbomen en vele hotels en restaurants is Huacachina niet te missen. Wat is er te doen in Huacachina en hoe kom je there and back?

Sandboarden en buggy rijden

De meest bekende en gedane activiteit in Huacachina is het buggy rijden door en over de zandduinen en vervolgens van de zandduinen glijden met een board. Niet alleen het zandboarden, maar ook het rijden in de buggy geeft een adrenaline kick, door de snelheden en bochten die aanvoelen alsof je in een achtbaan zit. Er zijn organisaties die beginnen met lagere zandduinen waardoor je staand kan beginnen. Andere organisaties beginnen gelijk op de hogere zandduinen en waardoor je liggend op de buik van de duinen glijdt. De activiteit vindt aan het einde van de middag plaats zodat er vervolgens vanaf een zandduin genoten kan worden van de zonsondergang.

Er zijn tours die 1 uur duren, van 15.00 – 16.00 uur. De 2 uur durende tours beginnen om 16.00 uur en kosten ongeveer $12,50 per persoon. Je kan ook een privé tour laten regelen, zodat je ook langer op de zandduinen kan blijven. Voor alle tours betaal je nog een belasting van ongeveer $1,80 per persoon.

Overige activiteiten

Naast het buggy rijden en sandboarden zijn in de loop van de jaren meerdere (en exclusievere) activiteiten mogelijk gemaakt in Huacachina. Je kan van de zandduinen skiën en snowboarden, blijven slapen tussen de zandduinen, een boot of waterfiets huren, of relaxen aan het zwembad van de vele hotels en genieten van het warme weer in Huacachina.

Er zijn vele tourorganisaties te vinden in zowel Ica als Huacachina en vele tours kunnen op de korte termijn nog geregeld worden. Ook als je diezelfde dag aankomt in Huacachina zijn er mogelijkheden voor dezelfde middag.

Waar te verblijven?

Omdat Huacachina dichtbij Ica ligt kan je ervoor kiezen om in Ica te verblijven. Echter zijn er in Huacachina voldoende mogelijkheden om te verblijven. Houd er wel rekening mee dat Huacachina een toeristische locatie is en de prijzen van voornamelijk eten en drinken aanzienlijk hoger liggen dan in Ica en andere delen van Perú.

Hoe kom je there and back?

Je komt in Huacachina vanuit Ica. Het is ongeveer 15 minuten met de taxi of mototaxi vanaf het centrum van Ica. Een taxi kost zo’n 15 sol/$3,75.

Je komt vanuit Lima (4,5 uur, voor ongeveer $14, met onder andere Cruz del Sur) aan in Ica bij Terminal de Ica. Je kan van en naar Paracas (ruim 1 uur), Nazca (2,5 uur met minibus, 20 Sol/$5 en vertrekt vanaf Avenida José Elías, zie Maps.me), Arequipa (13 uur), Ayacucho (8 uur) en Cusco (16 uur). Voor de laatste bestemmingen zijn over het algemeen alleen nachtbussen beschikbaar.