Liechtenstein

Content.

De dwergstaat Liechtenstein zou je bijna vergeten in het rijtje landen van Europa. Niet zo gek, het land heeft slechts een oppervlakte van 160 km² en er wonen zo’n 40.000 mensen in het land. Liechtenstein is geen lid van de Europese Unie en daarom betaal je er met de Zwitserse Frank. Hoe dan ook, je kunt je prima een tijdje vermaken in Liechtenstein en kan je er in de winter ook goed wintersporten. 

Slot Vaduz

Door de hoge ligging, 120 meter boven de stad, is het slot Vaduz al van verre zichtbaar. Het slot dateert naar verwachting uit de 12e eeuw en is hét symbool van de stad. Helaas is het slot niet te bezichtigen, maar als je met een gids door de stad gaat kan de gids je wel meer over het slot vertellen. 

Wandelen

De omgeving en natuur van Liechtenstein is prachtig. De Alpen lopen dwars door Liechtenstein waardoor wandelen in de omgeving in de bergen goed mogelijk is. Je hoeft niet alleen te wandelen (of fistsen en mountainbiken) door bergen, er zijn online ook meerdere routes te vinden door lager gelegen land. Genoeg variaties op dit vlak. Ook vind je op vele plekken restaurants in de bergen met de mooiste vergezichten. Heerlijk om na een wandeling even uit te rusten met een prachtig uitzicht. 

Musea

Liechtenstein kent meerdere musea en kunstgalerijen waar je je wel een tijdje kunt vermaken. Op de site https://tourismus.li/en/activities/popular-sights-the-countryside/sights/ is een overzicht te zien van alle activiteiten in Liechtenstein. Voor ieder wat wils.