Philadelphia

Content.

Om eerlijk te zijn, lang zijn we niet in Philadelphia geweest. We vlogen vanuit Peru naar Nederland, met een overstap in Miami en een van 12 uur in Philedelphia. We hadden expres gekozen voor een lange overstap, zodat we de stad konden bezichtigen. Geschiedkundig is Philadelphia een interessante stad. Omdat je ook voor een overstap in de VS een ESTA nodig bent, kon dit gemakkelijk. 

Wat ons betreft is Philadelphia een heerlijke stad om doorheen te lopen, met interessante geschiedkundige elementen. Wel is een dag Philadelphia voldoende als je toerist bent. 

Liberty Bel

De klok zelf is niet heel spannend. Sterker nog, met Geert van Wou hadden we in Nederland waarschijnlijk een betere klokkengieter in huis. In de Liberty Bell is immers na verloop van jaren een scheur onstaan. 

Het verhaal gaat dat deze bel in 1776 is geluid als teken voor de inwoners van Philadelphia dat de Declaration of Independence (Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring) werd voorgelezen.

Om de Liberty Bell te bezoeken hoeft geen entreegeld betaald te worden.

Independence Hall

Deze Onafhankelijkheidsverklaring werd op 4 juli 1776 aangenomen in de State House of the Province of Pennsylvania, de latere Independence Hall. Om die reden is 4 juli een nationale feestdag voor de Amerikanen.

Voor zowel de Liberty Bell als de Independence Hall hoef je geen entree te betalen. Echter, vanwege Covid gelden er wel restricties in het aantal bezoekers. Hierbij geldt het zogeheten ‘first-come, first-served’-principe. Houdt voor meer informatie daarom de website van National Historical Park Pennsylvania in de gaten.

Van & naar het centrum

Vanaf Philadelphia International Airport sta je met de trein in 30 minuten in hartje Philadelphia. Vanaf Terminal B stap je uit bij Jefferson Station en vanaf daar is het nog een korte wandeling naar de Liberty Bell en Independence Hall. In beide gevallen doe je daar ongeveer 10 minuten over, omdat beide bezienswaardigheden praktisch naast elkaar staan. 

Om in het centrum van Philadelphia te komen kan je dus gemakkelijk de trein pakken vanaf het vliegveld. De kosten hiervoor zijn $8 (enkele reis, per persoon) en een kaartje kan in de trein gekocht worden. ’s Avonds en in het weekend liggen de kosten iets lager: $7.