Hallstatt

Content.

Hallstatt in Oostenrijk is een perfecte tussenstop op je reis naar verder gelegen plekken. Wij reden op de terugweg van een vakantie naar Slovenië naar Hallstatt en dat was een mooie combinatie. Hieronder de bezienswaardigheden van Hallstatt die wij je kunnen aanbevelen. 

Het centrum

Hallstatt is een klein stadje, gelegen aan het Hallstätter meer en staat vooral bekend om zijn idyllische uiterlijk. En dat kunnen we niet ontkennen, de stad ligt werkelijk prachtig aan het meer en de architectuur van de huizen en kerk maken het plaatje compleet. Voor een bezoek aan de stad heb je aan een middag voldoende. Het is klein, je wandelt in 30 minuten van de ene kant bij de parkeerplekken naar de andere kant van het dorp waar een uitkijkpunt is. In het centrum zijn meerdere plekken om te eten en te drinken, hoe dichter bij het water, hoe duurder. Een wandeling door de stad is erg leuk, de kleine straten doen knus aan en je waant je helemaal in Oostenrijkse sferen.  TIP: Ga aan het einde van de middag, met de schemering van de zonsondergang naar het uitkijkpunt en zie hoe de stad en de omgeving veranderen van kleur. 

Omgeving rondom Hallstatt

Buiten de stad zijn een paar activiteiten die je kunt ondernemen. Meer in de bergen vind je de Hallstatt Skywalk Welterbeblick360 meter boven zeeniveau. Je gaat met een kabelbaan naar boven die bij de prijs inbegrepen zit. Momenteel gelden er een aantal maatregelen met betrekking tot de pandemie. Eén daarvan is dat je alleen tickets bij het loket kunt kopen en niet online. Tickets kosten €16,00 per persoon. De Skywalk is geopend van 9.00 – 18.00 uur, in het zomerseizoen, daarbuiten sluit de Skywalk om 16.00 of 16.30 uur. In de buurt zijn ook de Zoutmijnen van Hallstatt te vinden of breng een bezoek aan de Waldbachstrub Waterval.

Van & naar het centrum

Het gemakkelijkste is om naar Hallstatt te gaan met de auto. Net buiten en in het centrum vind je een paar prima parkeerplekken. Wil je niet in het centrum slapen, Obertraun ligt 5 kilometer verder en is een goed alternatief. Rustig en heerlijk in de bergen met veel wandel mogelijkheden.