Pico Bonito en Los Cayos Cochinos

Content.

La Ceiba op het vaste land is niet alleen een uitvalshaven voor een bezoek aan de eilanden, de stad geeft ook mogelijkheden om naar Nationaal Park Pico Bonito te gaan of met een (meerdaagse) dagtour de Los Cayos Cochinos te bezoeken.

Nationaal Park Pico Bonito

Pico Bonito is een nationaal park waar de rivier Cangrejal met turquoise gekleurd water doorheen stroomt. Dit groene en beboste park biedt wandelpaden naar een waterval, mogelijkheden om te raften, paardrijden, kajakken en nog meer. Verschillende hostels, zoals Omega tours, bieden de verschillende tours aan. Daarnaast is de kans groot dat je verschillende vogels zoals toekans of ara’s en dieren spot die het park rijk is. Er zijn meerdere hotels beschikbaar binnen verschillende budgetten.

Eilandengroep Los Cayos Cochinos

Een andere toffe activiteit is het bezoeken van de Cayos Cochinos. Een eilanden groep, met grotendeels onbewoonde eilanden, ligt dicht bij de kustlijn van Honduras en wordt bewoond door de Garifuna bevolkingsgroep. Zij leven veelal van de visvangst en wonen op een prachtig stuk aarde. De zee is azuurblauw en helder en de stranden wit met palmbomen. Je kunt er heel goed snorkelen en vele vissen zien. Tevens kan je onderweg met de boot dolfijnen tegenkomen. Je komt er door met een dagtour mee te gaan. We hoorden dat er ook mogelijkheden zijn om op de eilanden te slapen met een meerdaagse tour, maar daar hebben we geen ervaring mee. De dagtour wordt aangeboden in La Ceiba of in Sambo Creek. Op bijvoorbeeld cayoscochinostours.com kan je meer informatie vinden. Vaak vertrekt de tour vanuit La Ceiba en reis je met een bus naar Sambo Creek om met de boot (kleine, open boot) de oversteek te maken naar de eilanden. De totale tour is van 7.00 – 15.00 uur ongeveer en kost ongeveer €50 inclusief toeristenbelasting op het eiland.

Rondom La Ceiba

Vanuit La Ceiba kan je ook doorreizen naar Tela waar je het Jeanette Kawas nationaal park vindt. Een divers park waarbij je ook met een tour zowel over land als over water de omgeving ontdekt. Ten oosten van La Ceiba vind je de kustplaats Trujillo. Nog onontdekt, maar een fijne plek om te chillen aan het strand.

Hoe kom je there and back?

Je komt in La Ceiba met de bus vanuit San Pedro Sula. Kom je vanaf Copán, Lago Yojoa of Puerto Barrios in Guatemala, dan reis je altijd via San Pedro Sula. De bus gaat via Tela en doet er ongeveer 4 uur over. De wegen in het noorden zijn niet heel goed, dus houd rekening met wat extra reistijd. Vanuit La Ceiba ga je ook weer terug naar San Pedro Sula om verder door Honduras te reizen. Reizen via het oosten is mogelijk, maar dit is niet het meest veilige gedeelte van het land. Het is dus aan te raden via het westen te gaan.